AQUA TERRAS DESIGN

TIPS

Terug naar onze terrassen. 

Terrassen 

Bekijk onze terrassen in bestaande Aquariums, Vivariums en Paludariums.

Fotogallerij 

(!)Informeer altijd bij uw winkelier of het mogelijk is om gelakte of ongelakte terrassen te plaatsen in uw biotoop. Ongelakte terrassen geven kalk af waardoor uw PH-waarde stijgt! Gelakte terrassen geven geen kalk af. 

Bedenk geruime tijd vooraf hoe u uw "bak" wilt gaan inrichten zodat u alles bij de hand hebt om het in één dag te creëren. Heeft u nog geen idee hoe u uw bak wilt inrichten, experimenteer dan met de verschillende terrassen bij uw winkelier totdat u een samenstelling creëert die naar uw zin is.

Ongelakte terrassen kunnen gelijmd worden met een zuurvrije, transparante aquariumkit. Gelakte terrassen kunnen gelijmd worden met polymeer lijm, zoals bijvoorbeeld Den Braven Hybrifix Super 7.

Het voordeel van het vast zetten van de terrassen is dat de terrassen niet meer in beweging kunnen komen, het nadeel is echter dat ze dan ook definitief vast staan (tenzij ze losgesneden worden, maar dan blijft de kitlaag zichtbaar).

Mocht het voorkomen dat overtollig kit onder de terrassen wordt uitgeperst tijdens het vastdrukken; druk hier dan grind in om te voorkomen dat u tegen een kitnaad aankijkt zodra de kit is uitgehard.

Bij het gebruik van de terrassen is het ideaal om alleen lage waterplanten te plaatsen, de verschillen in hoogtes zorgen namelijk voor de "diepte" in uw bak.

Een laag terras kan hoger gemaakt worden door deze te lijmen op tempex (EPS) piepschuim met een goede kit op basis van polymeer zoals bijvoorbeeld Den Braven Hybrifix Super 7. Deze, of vergelijkbare kit is verkrijgbaar bij de bouwmarkt.